Hva er innholdsmarkedsføring?
Les mer for å få en innføring i det mest vesentlige ved content marketing.

Hva er Innholdsmarkedsføring?

Det er i dag alfa og omega for en seriøs bedrift å være godt synlig på nett, og bør være en prioriteringssak fra bedriftens eiere. Som en del av å bli godt synlig på nett, er innholdsmarkedsføring helt essensielt.

Er innholdsmarkedsføring nytt?

Denne måten å markedsføre seg på er egentlig ikke noe nytt og spennende, ei helle hokus pokus. Det handler enkelt og greit om å produsere innhold som passer målgruppen din. 

Altså innhold som målgruppen din engasjerer seg i, og som de faktisk blir interessert i å se på, lese om eller høre på. Det gjør at du skaper et godt forhold mellom deg og målgruppen. Men det er mange ting å tenke på når du skal igang med å lage innhold.

Hvilket innhold skal man skape?

Innhold vil faktisk være alt fra gode og relevante artikler, til små videosnutter med tips og triks eller en podcast som engasjerer folk. Det viktigste er at du finner ut og tester ut hva målgruppen din interesserer seg for. 

Men før dette er det viktig at du faktisk vet hvem målgruppen din er, og hvordan de opptrer og hvor du når de. Driver du en butikk handel med salg av gulv eller vinduer, kan det være en god ide og lage korte og enkle videosnutter av hvordan du vedlikeholder dette for å ta vare på produktet lengst mulig. 

Eller driver du en klesbutikk med klær for gutter og jenter mellom 18 – 30 år, kan videoer på Snapchat eller TikTok der dere viser frem forskjellige klær eller nyheter, være midt i blinken. 

Det er der dermed viktig å engasjere kunder. Tenk at hvis ikke du engasjerer de, vil garantert konkurrenten din engasjere de mer, og du mister kunder, og dermed omsetning.

Hva gjør du med de som leserne når du har publisert innholdet?

I første omgang bør du engasjere målgruppen der de først connecter med deg, for eksempel på LinkedIn eller Facebook. Det at du får kommentarer, likes eller delinger er positivt for ytterligere organisk synlighet. 

Men når de først besøker artikkelen din er det helt essensielt at leseren din enten klikker seg videre inn til produktet eller tjenesten du henviser til. Eller i det minste velger å registrere epostadressen for å få oppdateringer om bedriften din gjennom nyhetsbrev. 

De som registrerer seg for å få nyhetsbrevet ditt, kan du holde varme med jevnlig informasjon frem til de er i kjøpsmodus. 

Det er en viktig målsetning at leseren engasjerer seg i innholdet du publiserer. Men vær tålmodig. Verden er ikke så perfekt at ditt første innhold konverterer. Målet med å publisere innhold og nå ut til målgruppen din, er å over tid engasjere og få nok tillit til å at de etterhvert blir varme nok til å bli en kunde.

En annen positiv del av innholdsmarkedsføring er at engasjerende artikler eller innhold ofte deles, og skaper trafikk til nettsiden din. Dette kan virke positivt på din jobb med søkemotoroptimalisering. 

Google rangering

Når det kommer til innholdsproduksjon er som nevnt, artikler en fin måte å  engasjere målgruppen din. Men før du starter å skrive tekster er det viktig at du gjennomfører en søkeordsanalyse. En søkeordsanalyse vil gi deg en pekepinn på hvor mye søk det er for søkeordene du velger å bruke, men også hvilke andre relevante ord som kan være aktuelt. 

Når du vet hvor mye søk det er på et søkeord, så vet du om det er et interessant tema du skal skrive om.

Kom i gang med innholdsmarkedsføring

Vi jobber med innholdsmarkedsføring som en del av våre tjenester vi tilbyr våre kunder. Vi bruker tekstforfattere med bred kunnskap og gode skriveferdigheter. 

Ta kontakt med en av våre rådgivere, slik at vi kan hjelpe deg i gang med innholdsmarkedsføring, og hvordan vi skal implementere dette i din markedsplan.

Lurer du på mer om dette?

Send oss en forespørsel for å avtale en prat med en av våre eksperter

google-site-verification: googled443dbf839a611b5.html
Personvern Preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.